Projecten

PROJECTEN

Betrouwbare Wi-Fi aan boord schepen wordt steeds belangrijker voor zowel zakelijke als persoonlijke behoeften.


FugroVoor een bedrijf als Fugro een internationaal georiënteerd bedrijf dat zich richt op geotechnisch, geofysisch, en geodetisch onderzoek, is de rol van Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) aan boord van hun schepen van groot belang en dit geldt voor zowel zakelijke als persoonlijke behoeften.


Voor de moderne scheepvaartindustrie is connectiviteit aan boord essentieel voor de continuïteit van zakelijke processen. Bemanningsleden moeten toegang hebben tot operationele informatie, weerupdates, en communicatiemiddelen om de veiligheid en efficiëntie van de reis te waarborgen.


Voor de verwerving en verwerking van enorme hoeveelheden gegevens, zoals seismische gegevens, bodemmonsters en andere geotechnische metingen is een betrouwbaar, veilig en robuust netwerk van zeer groot belang. Aan boord is een high end CAT6A bekabelingssysteem, een singlemode glasvezelnetwerk en een  Wi-Fi netwerk aanwezig.


Communicatie met Thuisfront is essentieel. Voor bemanningsleden die lange tijd van huis zijn, is Wi-Fi aan boord een cruciale verbinding met het thuisfront. Het stelt hen in staat om regelmatig contact te houden met familie en vrienden, waardoor de mentale gezondheid en het welzijn van het personeel worden bevorderd.


Wi-Fi maakt het mogelijk voor de bemanning om toegang te krijgen tot digitale ontspanning. Of het nu gaat om het lezen van boeken, het luisteren naar muziek of het bekijken van video's, deze vormen van ontspanning dragen bij aan het welzijn van de bemanning tijdens lange reizen.


Het ontwerpen van WI-FI aan boord van schepen is een uitdaging vanwege de bouw en lay-out van de schepen. Voor de constructie van de schepen wordt meestal veel staal/metaal gebruikt. Radiogolven (gebruikt voor WI-FI) zullen metalen objecten eerder reflecteren dan doordringen, dus het is een moeilijke omgeving om een ​​stabiel en betrouwbaar netwerk te realiseren.

Normale ontwerpprocessen waarbij simulatie vrij eenvoudig is, zijn niet van toepassing op deze netwerken en vaak is de enige manier om te 'voorspellen' hoe de radiogolven zich in het schip voortplanten, door te meten en te testen met een AP-on-a-Stick survey.


Sicaron Solutions heeft ervaring in deze complexe omgevingen en leverde consultancy, professional Wi-Fi services (metingen en ontwerp voor Wi-Fi) alsmede producten voor het bekabelde netwerk Cat6A koper en singlemodeglasvezel kabel. Ook speciale geluidsarme gekoelde serverracks (Micro Datacenters) zijn onderdeel van het concept.


Bravis Ziekenhuis " Tijdelijke voorziening Bariatrie Turnkey project Singlemode Glasvezel en CAT 6A bekabeling"


Bergen op Zoom


Aanleg van de de tijdelijke single mode glasvezelverbinding tussen de brandschade locatie Bariatrie en de nieuw geplaatse Portokabins (noodlocatie 500 m2) op een nabijgelegen parkeerlocatie. Sicaron Solutions heeft ook de hele gestructureerde bekabeling in de Portokabins aangelegd en multimode verbinding opnieuw gelast en getest.

Stichting Dichterbij - Samenwerken aan Toekomstbestendig Wi-Fi.


Stichting Dichterbij is een organisatie in Nederland die zich inzet voor de ondersteuning en zorg van mensen met een verstandelijke beperking, een ontwikkelingsachterstand of een beperking als gevolg van een chronische ziekte. De stichting heeft als doel om deze mensen te helpen een zo volwaardig mogelijk leven te leiden en actief deel te nemen aan de maatschappij.


Stichting Dichterbij heeft Sicaron gekozen als partner voor consultancy advies, metingen en het ontwerp van het nieuwe Wi-Fi netwerk op locatie Oostrum.1. Expertise in Consultancy: Volgens het door Sicaron ontworpen stappen plan is het project gestart. Sicaron's team van experts heeft ook samen met met Stchting Dichterbij de eisen voor een toekomstbestendig Wi-Fi netwerk opgesteld wat ook gebruikt kan worden in de toekomst voor de andere locaties.


2. Nauwkeurige Metingen: Sicaron heeft het buitenterrein en alle gebouwen gemeten op locatie Oostrum, wat resulteerde in een gedetailleerd inzicht in de optimale dekkingsgebieden en signaalsterktes voor het Wi-Fi netwerk.


3. Maatwerk Ontwerp: Het ontwerp van het nieuwe Wi-Fi netwerk is met zorg gemaakt met aandacht voor toekomstige groei en evolutie van digitale behoeften.


Wageningen Universiteit gebruikt Wyebot om diepgaand inzicht te verkrijgen in de performance van het Wi-Fi netwerk.


Het streven van Wageningen Universiteit naar een geoptimaliseerd Wi-Fi netwerk wordt versterkt door de implementatie van Wyebot's producten. Deze innovatieve oplossingen bieden de universiteit de mogelijkheid om diepgaand inzicht te verkrijgen in de performance van hun Wi-Fi netwerk, met als resultaat een verbeterde connectiviteit en een geoptimaliseerde gebruikerservaring.


Belangrijkste Voordelen voor Wageningen Universiteit:


  1. Real-time Prestatieanalyse: Wyebot's producten stellen Wageningen Universiteit in staat om in real-time de prestaties van het Wi-Fi netwerk te monitoren. Dit betekent dat eventuele problemen direct worden gedetecteerd, wat resulteert in snellere probleemoplossing en een minimale impact op de gebruikers.

  2. Diepgaande Data-analyse: Door uitgebreide data-analyse kunnen trends en patronen binnen het Wi-Fi netwerk worden geïdentificeerd. Deze inzichten stellen de universiteit in staat om proactief aanpassingen te doen, de netwerkcapaciteit te optimaliseren en toekomstige uitdagingen beter het hoofd te bieden.

  3. Gebruikerservaring Verbeteren: Met Wyebot kan Wageningen Universiteit de gebruikerservaring op de campus verbeteren door ervoor te zorgen dat het Wi-Fi netwerk consistent betrouwbaar en snel is. Dit draagt bij aan een productieve en efficiënte leer- en werkomgeving.

  4. Netwerkoptimalisatie: Door het verkrijgen van diepgaand inzicht in de prestaties van het Wi-Fi netwerk, kan de universiteit gerichte optimalisaties doorvoeren. Dit omvat het fine-tunen van dekking, het managen van bandbreedte en het aanpassen van configuraties om aan de specifieke behoeften van de gebruikers te voldoen.


Wageningen Universiteit zet met Wyebot's producten een belangrijke stap in de richting van een geavanceerd en geoptimaliseerd Wi-Fi netwerk. Door de mogelijkheid om proactief problemen aan te pakken en de netwerkprestaties te verbeteren, kan de universiteit haar studenten en medewerkers een naadloze en betrouwbare digitale ervaring bieden.

Fugro kiest Sicaron Solutions als partner voor ICT Innovatie 


Bij Sicaron zijn we trots op onze toewijding voor het leveren van geavanceerde ICT-infrastructuuroplossingen voor de maritieme sector. Onze betrokkenheid gaat echter verder dan alleen levering, wij zijn de partner bij elke fase, van de aanvraag, aanleg tot testen.


Fugro is een toonaangevend bedrijf in geotechniek, geofysica en data-analyse.


Wat onderscheidt Sicaron?


1. Ervaring en Deskundigheid: Met jarenlange ervaring begrijpen we de unieke uitdagingen van maritieme ICT-infrastructuur. Ons deskundige team staat klaar om oplossingen te bieden die voldoen aan de hoogste normen.


2. Innovatieve Serverkasten: Onze speciale gekoelde serverkasten zorgen ervoor dat uw apparatuur optimaal presteert, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden op zee. Bovendien hebben we geluidsarme serverkasten geïntegreerd, waardoor een stille en comfortabele werkomgeving aan boord gegarandeerd is.


2. Complete Dienstverlening: Van het leggen van glasvezelinfrastructuren tot het installeren van koper Cat6A-bekabeling en coaxkabels voor satelliet- en VSAT-verbindingen, Sicaron verzorgt het gehele proces met nauwgezette aandacht voor detail.


3. Betrouwbaarheid Gewaarborgd: Wij begrijpen dat betrouwbaarheid van cruciaal belang is in de maritieme sector. Daarom zetten we ons in om niet alleen te leveren, maar ook te zorgen voor de installatie en het uitgebreid testen van de geïmplementeerde systemen.


4. Maatwerk Oplossingen: Elk schip is uniek, en wij streven ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van Fugro's vloot.

Bravis Ziekenhuis " Turnkey project Singlemode Glasvezel"


Roosendaal en Bergen op Zoom


Een ziekenhuis is geen standaard kantoorpand, de vele verbindingen, oplopend tot 700 meter zijn geen uitzondering. Tijdens installatie gaat de bedrijfsvoering van het ziekhuis gewoon door een verstoring daarvan moet tot een minimum beperkt worden.

Voor het ziekenhuis betekent dit netwerk dat alle huidige maar ook toekomstige verbindingen eenvoudig gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast is er ruimte voor uitbreiding door het eenvoudig oplassen van niet gebruikte glasvezels.

Voor Sicaron Solutions een mooi project waar we met trots op terug kunnen kijken.


VTN Veiligheidstechniek Nederland " Turnkey project Wi-Fi"


Oss


Al meer dan 30 jaar levert en onderhoudt VTN Veiligheidstechniek Nederland een uitgebreid pakket hoogwaardige persoonlijke beschermingsmiddelen, die de veiligheid vergroten van mensen in gevaarlijke werksituaties en omgevingen. Door het toenemende gebruik van mobiele apparaten en het gebruik van barcodescanners was het nodig om het huidige Wi-Fi netwerk te vervangen.


Een draadloos netwerk, ontwerpen en implementeren, dat voldoet aan de wensen van de gebruiker lijkt eenvoudig. Maar als je te maken hebt met een magzijn, met  stellingen waar producten in staan, die daar met een barcodescanner gescand worden is de juiste kennis en juiste software voor een meting noodzakelijk om een rubuust en betrouwbaar netwerk te ontwerpen en te onderhouden.


Sicaron Solutions is gevraagd om dit te realiseren, met gebruik van de Ekahau sofware is een predictive gemaakt, de accesspoints zijn geleverd, opgehangen en geconfigureerd en er is een (validatie) nameting gedaan.

Ekahau ECSE training oktober 2017 " Ekahau Certified Survey Enigineer"


Amsterdam


Al jaren verzorgt Sicaron Solutions de Ekahau ECSE training in Nederland. In oktober heeft een groep enthousiaste groep deelnemers de ECSE training succesvol afgerond. Trots liepen zij vrijdagmiddag met het ECSE-certificaat onder de arm de deur uit. Gefeliciteerd allemaal!