UA-78290295-1
Site Survey Software
Sicaron Solutions

Onze klanten:


EKAHAU SITE SURVEY SOFTWARE

Wi-Fi Planning, Verificatie, Troubleshooting

Ekahau Site Survey (ESS) is an easy-to-use ontwerp, verificatie, and troubleshooting tool  voor Wi-Fi-netwerken.  Het is ontwikkeld voor alle draadloze ingenieurs, van systeemintegrators tot IT-beheerders. Het draait op laptops en tablets met Windows (inclusief Mac via Bootcamp).


Ekahau Site Survey zorgt voor hoge prestaties en capaciteit (BYOD) voor elk Wi-Fi Netwerk (802.11ac/n/legacy). Wanneer een Wi-Fi netwerk nog niet geplaatst is, zal ESS automatisch suggesties geven voor het plaatsen van de access points en de configuratie hiervan voor een optimale set-up. Voor reeds geplaatste Wi-Fi netwerken maakt ESS snel en gemakkelijk Site Surveys, maakt analyses van de prestaties en capaciteit, zorgt voor optimalisatie en probleemoplossend.


3D Wi-Fi Planner

Ekahau Site Survey maakt automatisch een multi-floor  Wi-Fi netwerk plattegrond op basis van gespecificeerde prestatie- en capaciteitsvereisten. Binnen een paar seconden, zal Ekahau Site Survey het optimaal aantal access points lokaliseren, evenals de beste locaties en kanalen voor de AP’s bepalen, maar ook voorspellen hoe het Wi-Fi netwerk zal presteren wanneer deze live gaat.

De 3D planner ziet signaal-overlapping tussen verdiepingen, en kan zo helpen de kanaal-storingen tussen de verdiepingen te minimaliseren.


Site Survey Verificatie

Tijdens een enkele Site Survey, verzamelt Ekahau Site Survey tegelijkertijd actieve, passieve en spectrum analyse gegevens met behulp van meerdere Wi-Fi adapters en optioneel de Ekahau Spectrum Analyzer. Nadat de Site Survey voltooid is, genereert Ekahau Site Survey kaarten met de dekking van het netwerk en de connectiviteit. Ook vind Ekahau Site Survey alle hoorbare AP’s en lokaliseert deze. Zowel de surveys voorafgaand aan de implementatie als de surveys gedaan na de implementatie worden volledig ondersteund.


Analyseren en Rapporteren

Ekahau Site Survey maakt gemakkelijk gedetailleerde netwerkanalyses met nauwkeurige kleur gecodeerde heat-maps. Kaartopties bevatten bijvoorbeeld signaalsterkte, gegevenssnelheid, pakketverlies, roaming, overlap, spectrum gebruik* en verschillende andere kenmerken. Ekahau Site Survey heeft de meest uitgebreide capaciteits-analyse die er is. Alle bevindingen kunnen worden samengevat in een rapport met behulp van de Ekahau reportage tool. Voor het gemakkelijk samenstellen van een rapport gebruik je het standaard rapport, maar je kunt ook gebruik maken van de 100% aanpasbare rapporten-template en hiermee veel tijd besparen aan het maken van rapportages.

 

Optimaliseren, Troubleshooten en Simuleren

Ekahau Site Survey helpt bij het opsporen en oplossen van problemen met Wi-Fi netwerken, zoals verkeerd geconfigureerde AP’S, onopgemerkte rogue AP’S, ontbrekende SSID’s en beveiligingsinstellingen, doorvoer problemen, storingsproblemen, signaal lekkage, en gaten in de dekking. Geavanceerde simulatie mogelijkheden stellen de gebruiker in staat om wat-als-scenario’s te creëren, zoals het verplaatsen van AP’s, verhogen van de netwerkbelasting of het verhogen van het aantal devices in het netwerk.


Ekahau Site Survey biedt de twee belangrijkste methoden voor het oplossen van problemen:

On-the-spot probleemoplossing, waar het netwerk wordt getest en geanalyseerd in real-time. En ook na de Survey, waar de gebruiker de problemen en de impact hiervan in kaart gebracht heeft.


Ekahau Site Survey integreert volledig met de Ekahau Spectrum Analyzer* en is uniek in het combineren van Wi-Fi en spectrum data en het weergeven hiervan in de Real-Time Frequency Monitor weergave voor snelle, eenvoudige en uitgebreide probleemoplossing.


*Ekahau Spectrum Analyzer vereist (los verkrijgbaar)


© Copyright 2015-2020 - Sicaron Solutions -  All Rights Reserved.

Sicaron Solutions B.V. 

Merelslag 46

1426 AP De Hoef


tel: +31 (0)297 593955

info@sicaron.nl


KvK: 76237060

BTW-nummer: NL860556360B01


Algemene voorwaarden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren