UA-78290295-1
Documentatie AirMobile

DOCUMENTATIE AIRMOBILE

Mission critical Wi-Fi, onzekerheid of de clients in het netwerk wel naar behoren functioneren?

Komen alarm meldingen wel realtime binnen?


Continu volledige inzage krijgen in de performance van de clients in het Wi-Fi netwerk en dat zonder de aanschaf van dure apparatuur? Proactief geïnformeerd worden waar het Wi-Fi netwerk slechte performance geeft en waarom?


Het kan nu met AirMobile


Heel eenvoudig installeer de analyse software op de clients die je wilt monitoren, richt de cloudserver in zodat je toegang krijgt tot de cloud applicatie (on-premise is ook mogelijk), richt het dashboard in en je bent klaar. In de versie die we nu leveren zit ook de “connectivity assistent” die ervoor zorgt dat de mobiele devices niet helemaal in de “slaapmodus” gaan waardoor bv alarm meldingen niet meer door komen.


Hotel Wi-Fi:


Kwaliteit van Wi-Fi in hotels is tegenwoordig zeer belangrijk zeker omdat dit meetelt in de klantenwaardering van het hotel. AirMobile is een kosten efficiënte tool al in het begin van de uitrol van een Wi-Fi netwerk. Je meet je kwaliteit in Mbps real-time op elke plek in het hotel. De Android App geeft voor elke locatie de performance van het Wi-Fi netwerk zodat dit vergeleken kan worden met de eisen voordat het netwerk volledig wordt geïmplementeerd.Na installatie kan de tool op een Android telefoon worden gebruikt voor het op afstand monitoren en het troubleshooten van het Wi-Fi op verschillende locaties.Industrieel Wi-Fi:


Tijdelijke (Wi-Fi) connectie problemen in een productie omgeving zorgen voor zeer kostbare stops en vertragingen in het productieproces. Ondanks het feit dat het design van het netwerk goed is, zijn er altijd clients die anders reageren op het netwerk dan je zou verwachten. Roaming keuzes worden gemaakt door de clients en dat is vaak de oorzaak van problemen. Nieuwe standaarden zoals 802.11r, 802.11k en 802.11v zouden dit moeten verbeteren, als dit, zowel goed op de client als het accesspoint geïnstalleerd is, maar dit is vaak niet het geval

Met inzicht in de hele verbinding van het begin tot het einde inclusief de clients kan je bewuste keuzes maken om het wireless netwerk te optimaliseren. Met AirMobile krijg je inzicht van voor en na de aanpassing in het netwerk en kan je zien hoe je servicelevels verbeteren of verslechteren.Gezondheidszorg:


Het gebruik van Wi-Fi in de gezondheidszorg groeit zeer snel en steeds meer kritische applicaties worden gebruikt. Applicaties voor het monitoren en het afhandelen van alarmeringen moet continu een betrouwbare verbinding hebben. De gebruikte apparatuur is draadloos en verplaatst zich door het ziekenhuis of zorginstelling. De infrastructuur moet hierop ontworpen zijn evenals het gelijktijdig gebruik van een verscheidenheid aan mobiele apparatuur.

AirMobile kan waarde toevoegen door het proactief monitoren van aanwezige gebruikte mobiele apparatuur en zal problemen inzichtelijk maken, zelf als ze niet aan het Wi-Fi netwerk verbonden zijn. AirMobile geeft inzicht in verschillende KPI’s zoals bv het aantal Wi-Fi disconnects om inzicht te krijgen in de performance van zoveel apparatuur, als je wilt testen, over een bepaalde tijd.


Logistiek en retail:


What´s going on inside your Wi-Fi scanners? In de logistieke- en retailmarkt is er geen ruimte meer voor vertragingen van leveringen, dus het meest gebruikte communicatiemiddel, Wi-Fi, moet altijd perfect werken.

Met de diversiteit aan type scanners, operating systems en verschillende Wi-Fi infrastructuren kan dit een hele uitdaging zijn. AirMobile geeft een oplossing door het continu verzenden van de RF data van de real clients (scanners) naar de AirMobile server. Met AirMobile zul je de problemen en hoofdoorzaken daarvan zien voordat de gebruikers van de apparatuur gaan klagen. Veranderingen in het Wi-Fi netwerk en verschillende type scanners kunnen met elkaar vergeleken worden op prestaties in het netwerk. Je zal snel in staat zijn om te zien hoe effectief de scanners zijn en dan in het hele traject van gebruiker naar de applicatie server over het Wi-Fi.

Events:


Stadions, evenementen, festivals en concerten hebben iets met elkaar gemeen. Applicaties zoals, toegangscontrole, online gaming, levering van drankjes en voedsel en streaming video zijn populair. Wi-Fi wordt gebruikt voor deze kritische applicaties. Voor de business is het een kritische applicatie geworden om geen ontevreden klanten te krijgen die hun Wi-Fi connectie verliezen en daardoor een slechte ervaring krijgen.Daarom is het belangrijk om proactief de kwaliteit van de service te monitoren van de echte clients en hiermee continu de servicelevels te verbeteren. Het begrijpen van QoE (Quality of Experience) tijdens een event met duizenden Wi-Fi users is een erg grote uitdaging. AirMobile vult de data aan, die al uit het netwerk verkregen is, met real-time metingen van de echte clients. De verkregen data en informatie tijdens een event wordt gebruikt voor verbeteringen in het Wi-Fi netwerk, Internet access, DHCP server en applicaties.


Hoe werkt het?


De AirMobile Solution bestaat uit client software en een server applicatie. We noemen deze AirMobile agents en AirMobile AI server.

De software voor de agents kan eenvoudig, remote, gedistribueerd en geïnstalleerd worden op de clients die gemonitord dienen te worden.


Operating systems die ondersteund worden zijn:

• Windows 7, Windows 8, Windows 10

• Win CE

• Android 5, Android 6, Android 7

• MacOS – verwachting juli 2018In de AirMobile AI server kunnen indien nodig tot 100.000 devices gemonitord worden en je hoeft je geen zorgen te maken over het managen van licenties want afrekening vindt plaats doormiddel van het data gebruik naar de AirMobile AI server.